Трайно обезкосмяване

      Висички вие знаете, че съществуват няколко метода за обезкосмяване, но трябва да знаете, че има само един, който е за трайно обезкосмяване, защото това означава премахване на излишното окосмяване за цял живот. Това е лазерната епилация. Нашата цел е да направим класификация на методите според тяхната трайност. Ще започнем тяхното изброяване по обратен ред, от най-трайния, към най-нетрайния.

Лазерната епилация е единствения метод за трайно обезкосмяване. Ще се запитате, защо? Причината е в лазера, чрез който се извършва лазерната епилация. Той работи със светлина, която се поглъща от меланина, който се съдържа в косъма, превръща се в топлина и уврежда фоликула на косъма. По този начин умъртвява косъма и неговия корен. Няколко дни след процедура космите окапват и не с появяват повече. Естествено необходими са няколко процедури, за да се постигне 95% загуба на окосмяването, но това остава за цял живот. Друга положителна страна на лазерната епилация е, че е безболезнена и няма странични ефекти след нейното прилагане.

Фотоепилацията е следващият метод с най-голяма продължителност, но не е трайно обезкосмяване. Не бъркайте фотоепилацията с лазерната епилация. Този метод се извършва или в студио, или в домашни условия с фотоепилаторите, които се предлагат на пазара. Неговата продължителност е за около 4-5 години, като е необходимо веднъж или два пъти годишно да повтаряте процедурите. Възможна е появата на странични ефекти, като изгаряне, пъпки или петна. Почти безболезнен е, но отново повтаряме не е метод за трайно обезкосмяване.

Кола маската е метод, който ще ви даде резултат за около месец. Извършва се или в козметичен салон или в домашни условия. Болезнен метод е и най-важното – временен. От него може да се получи оредяване на космите след прилагането му 15-20 години.

Епилация с епилатор е метод, с който няма да имате окосмяване около 2 седмици. Болезнен е и изисква много време, въпреки че се прилага само в домашни условия.

Депилация и бръснене можем да поставим на едно и също място в класацията, защото те премахват косъма само повърхностно, което означава, че забързват неговата поява и той се появява едва след 2 дни.

След като знаете за продължителността на всички методи, сега ще ви е по-лесно да изберете този за трайно обезкосмяване и да се отървете завинаги от излишното окосмяване.

Метод за трайно обезкосмяване можете да потърсите в Армада лазер център, където ще получите много добро обслужване и вечен резултат.