Къде в пловдив

Ние сме в средата на бикини сезон, което означава много жени търсят лесни варианти за епилация. Лазерна епилация, която се предлага в лекарски кабинети, както и в самостоятелни Medi-спа-центрове и салони, се превърна в търсен метод. Според Американската академия по естетична пластична хирургия , лазерна епилация е третата най-популярна нехирургична естетична процедура (след Botox и пълнители хиалуронова киселина) през 2012 г., на обща стойност над 1,2 млн лечения. Но ново проучване поставя неговата безопасност под въпрос.

Това последното май в Американското общество за Лазерна медицина и годишна среща хирургия на д-р Гари S. Chuang, кожен хирург в Tufts Medical Center в Бостън, съобщи предварителните резултати от проучване, дирижира, че докаже, че лазерна епилация пресата преместване потенциално вредните токсини във въздуха. Chuang и неговия изследователски екип се анализират последните парчета на данни през тази седмица, а след това изследването ще бъдат публикувани в медицинското списание скоро след това.

НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ

Това е за вида на изследването, които биха могли сам да промени индустрията, но колегите Chuang реагираха скептично, когато той за пръв път говори за желанието си да учи на вмирисани черен дим пера, които срещаше всеки път, когато се извършва процедура за  лазерна епилация която той изчислява, той прави около 20 пъти седмично.

“Първоначално хората казаха:” Ах, това е просто сяра, “защото това е един от основните компоненти на коса. Има дисулфидна връзка между кератин, която прави косата извиване и изгражда връзката в рамките на косата,” Chuang ни каза. “Това изглежда да има смисъл. Но черният струята, която излиза [по време на процедурата] е обезпокоително. И открих, че всички тези вещества, които са били шокиращо.”

Той и неговият екип открити 300 различни химични съединения в струята, 13 от които са показали, че са вредни за хората и животните, като бензен, толуен, етилбензен и диетил фталат.Тези резултати са в съответствие с предишни проучвания, които показват, че използването на аблативните CO2 и топлина обгаряне в операционни зали освобождава мутагенни вещества във въздуха . Има дори и документирани случаи на две здравни работници възлагащи HPV на гърлото, вероятно, въпреки че не може да бъде доказано убедително, от вдишване на вирусни частици (сигнал ICK фактор!), Които са били изпуснати в атмосферата, след като асистира загенитално лазер кабинети . Така че ние вече знаем, че процедурите за лазерно кожата могат да отделят някои лоши неща в околната среда.

Но какво точно са последиците за здравето? В момента най-големият риск е потенциално да практикуващите, които извършват тези процедури и са изложени на перата често. Важно е да се отбележи, че няма документирани случаи на рак или други опустошителни заболявания са свързани с лазерна епилация в този момент, но това е нещо, че индустрията е само началото, за да обсъдят. “Един колега спомена, че всеки път, когато имахме епилация, тя изглежда да предизвика неговата астма,” Chuang ни каза. “Това, което е във връзка е, че” смет “частици са достатъчно малки. Когато ги вдишваме, те могат да раздразнят дихателните пътища, и по-малката частица е, толкова по-дълбоко надолу като пътува.” Във всеки случай, това трябва да се проучи по-преди лекарите могат да свържат тези токсични вещества към бъдещата заболяване.

В същото време, дерматолози са загрижени. Неща като evacuators, които са смукателни машини тежкотоварни и някои видове маски могат да филтрират повечето вещества, но някои все още избяга във въздуха. И не всички медицински практики използват тези устройства, за стандартна лазерна епилация.

Д-р Елизабет Хейл, клиничен доцент по дерматология в Нюйоркския университет Училището по медицина, който практикува в Laser и кожата хирургия център на Ню Йорк , вече използва дим evacuators и хирургически маски по време на процедури лазерна епилация, но се надява на индустрията осигурява по-добра опции. “Нищо от това не е добра в момента. Аз съм се предположи, че това ще бъде стъпка към получаване на по-добро филтриране маски, но явно те ​​са по-скъпи и не са леснодостъпни,” каза тя. Тя също така се надява, тежестта се поставя върху производителите на лазерни да осигури дим evacuators в бъдеще като част от покупката на лазер.

Д-р Каролин Яков, основател и медицински директор на Чикаго козметична хирургия и дерматология , каза, че лекарските асистенти изпълняват лазерна епилация в своята практика, но те ​​не се използват evacuators или маски в този момент. Тя се опитва да погледнете на ситуацията рационално, въпреки че тя обмисля промяна на своята практика.

Как лазерна епилация

“За да бъда честен, не съм правил никакви промени в кабинета си, само защото покрай историята ни показва, че не е причинил никакви отрицателни ефекти. Мисля, че ако го бяха наистина ще покаже истински токсичност, щяхме да сме го виждали от сега “, каза Яков, който е изпълнява поглъщанията лазерна епилация в продължение на около 14 години. “Тези токсини най-вероятно да се появят в нашия град [Чикаго], така или иначе, защото на автомобилни газове и цигарен дим. Въпреки това, аз мисля, че би било разумно да се използва дим евакуатори. Мисля, че би било разумно да имат вашите лазерни техници облечени лазерен маска . ”

А какво ще кажете вие, пациентът, който просто иска тези досадни снопчета от бикини линията на косата си отишли ​​завинаги?Добрата новина е, че вие ​​вероятно сте на едно по-малко риск от експозиция, тъй като вие сте там за толкова кратък период от време, така че не е нужно да отидете о естествена, просто все още.Въпреки това, сте абсолютно трябва да се чувства свободен да пита за маска, ако сте притеснени.Просто знам, че стандартните хирургически маски,лазерна епилация пловдив от онези, които връзват около задната част на главата си или слайд над ушите ви, няма да бъдат напълно защитни. Съществува специален филтрира маска наречен лазерен маска, че лекарите носят по време на изпълнение повече ерозивни лазерно лечение, но отново, имайте предвид, че не всички практики имат на разположение тези маски и те не са напълно херметични двамата.

НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ

Всички лекари, с които разговаряхме, за да посочи, че производството е относително нерегулирана, така че трябва да бъде много внимателен за това къде сте избрали да си свършите епилация. Medi-спа-центрове и салони често предлагат лазерна епилация много по-евтино, отколкото в лекарски кабинети, но служителите често не е добре обучен и опитен-и безопасността е основна грижа. Много от тези места също вероятно не използвате филтриране и evacuators. “Това не е изискване за салони за да имат тези evacuators,” каза Chuang. “HEPA филтър вакуум не идват с устройството. Това е допълнителна покупка и те са доста скъпи.”Отровния дим струи настрана, Яков е видял много пациенти с изгаряния и трайни белези, благодарение на отстраняването на фризьорски салон. Така че най-добре е винаги офис на сертифициран лекар.

Гледайте това място за бъдеща информация, която несъмнено ще бъде предстоящото след проучване Chuang е публикувана. “Опитвам се да се повиши осведомеността, не аларма, но мисля, че може просто да бъде намирането на върхът на айсберга”, каза Chuang. “След като започнете да търсите в него, може да има и други неща, които не знаех, че съществува.”